Despre greseala

Vorbeam de expertiza … e greu sa ajungi expert (in acest moment se vehiculeaza ideea ca in principal e chestiune de munca asidua ~ aprox 10.000 ore de munca sau aprox 10 ani de munca sustinuta) cand urmezi programul de antrenament corect dar e si mai greu sa ajungi daca nu poti urma respectivul training :-).

O conditie esentiala a succesului in rezolvarea unei probleme sau in invatare de lucruri noi este sa depui efort si eventual sa gresesti :-). Daca nu ti se permite sa gresesti intr-un fel sau altul nu ai cum sa inveti sa ai discernamantul si capacitatea de a te replia cand o sa gresesti in viitor. Efectiv ai sa ajungi un foarte bine antrenat tehnician care va chema „expertul” de fiecare data cand situatia nu se potriveste cu scriptul pe care il urmeaza el. Greseala este vitala daca vrei sa castigi expertiza si nu doar cunostinte.

De aia nu sunt de acord ca sa nu lasi oamenii de sub/langa tine sa greseasca deloc. Este mult mai eficient sa creezi situatii in care ei sa poata gresi si apoi sa faci analize impreuna cu ei pentru a vedea de s-a gresit decat sa te asiguri ca nu au cum sa greseasca. Este un risc aici .. si anume faptul ca risti sa ai agilitatea mai mica initial ( omul care greseste nu se misca asa de bine ca atunci cand nu greseste .. ) dar daca ai grija a doua oara vei avea surprize placute, oameni care sunt in stare sa se adapteze situatiilor neprevazute fara a apela la tine decat cand este strict relevant.

Cu totii trebuie sa gresim cateodata.

Reclame
Acest articol a fost publicat în expertise, presumptuous advices. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Despre greseala

  1. redover zice:

    Foarte corect.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s